“2015 va reprezenta unul din cei mai importanți ani în dezvoltarea MedLife prin prisma investițiilor pe care vrem să le derulăm. (…) Vrem să derulăm două-trei achiziții la nivel regional. Nu excludem nici achiziția unor pachete majoritare de acțiuni ale unor jucători din top 10 de pe piața serviciilor medicale, indiferent de dimensiunea acestora, în măsura în care vor exista astfel de oferte. Valoarea totală a investițiilor va depăși 10 milioane de euro”, a spus Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

Pe partea de spitale, compania vrea să dezvolte în următoarele trei luni o nouă secţie de cardiologie intervențională, dar și un spital multidisciplinar ce va oferi asistență medicală în regim de spitalizare de zi. Ambele unități medicale se vor regăsi în București urmând să fie dotate cu bloc operator și echipamente la cele mai înalte standarde.
La capitolul clinici, MedLife dorește să continue programul de extindere la nivel național și planifică deschiderea a 4 hyperclinici noi în alte 4 orașe strategice din țară: Craiova, Cluj, Pitești și Ploiești. Adițional compania se va extinde și în București unde își propune să deschidă o nouă hyperclinică în cartierul Berceni. După finalizarea acestor proiecte, MedLife va totaliza 18 hyperclinici (clinici de mari dimensiuni), fiind singura companie medicală privată cu acoperire națională.

“Dezvoltarea accelerată din această perioadă ne va permite să creștem și mai mult capacitatea de deservire a clienților la nivel național. Astfel, dacă în acest moment ne trec anual pragul în jur de 2,5 milioane de clienți, exceptând clienții corporate, cel mai probabil, în doi-trei ani vom ajunge să deservim mai bine de un sfert din populația României”, a mai spus Mihai Marcu.

În ceea ce privește cifra de afaceri aferentă acestui an, reprezentanții companiei confirmă estimările anunțate la începutul anului, respectiv 80 de milioane euro. MedLife a lansat anul acesta trei hyperclinici noi în Iași, Galați și Constanța, a achiziționat două laboroatoare noi în Constanța și Iași, și a derulat o serie de investiții în retehnologizarea unităților existente. Valoarea totală a investițiilor din acest an s-a ridicat la șase milioane euro, cele mai mari derulate de un operator local. “La ora actuală, suntem compania care derulează cele mai multe investiții, fiind totodată și cel mai mare angajator în sistemul medical privat. Dacă anul acesta încheiem cu 3150 de angajați, anul viitor vom depăși cifra de 3500 de angajați” a afirmat Mihai Marcu.

Cât despre piața serviciilor medicale, reprezentanții companiei sunt de opinie că vor inteveni schimbări majore care vor influența evoluția acestei industrii. “Piața serviciilor medicale va cunoaște, probabil, schimbări majore în următoarele 12-24 de luni, prin prisma tranzacțiilor de M&A care vor avea loc. De asemenea, va avea loc o repoziționare a jucatorilor locali, aceștia urmând fie să își consolideze poziția la nivel regional prin demararea unor investiții de mari dimensiuni și să intre în competiție directă cu jucătorii de impact la nivel național, fie să se concentreze pe domenii medicale de nișă, specializate” a mai spus Mihai Marcu. Potrivit acestuia, o importanță majoră în evoluția pieței de profil o vor avea si politicile implementate de Ministerul Sănătății și CNAS.