Ei afişează lozinci precum: "Sănătatea noastră e la mâna voastră!", "Vrem legi, nu fărădelegi!", "Nu comercializaţi sănătate!", "Medicii cu salarii – nu cu şpagă!", "Zi liberă după gardă!".

Sindicaliştii se declară "indignaţi de lipsa de predictibilitate" a reformei din Sănătate şi de "ignorarea" aspectelor privind drepturile salariaţilor, prin încălcarea prevederilor Codului muncii în ceea ce priveşte timpul de muncă şi timpul de odihnă, ce duce la scăderea "alarmantă a calităţii actului medical".

"Salutăm susţinerea pe care mai multe organizaţii din Sănătate au anunţat-o pentru aceste mişcări. Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical, Societatea Naţională de Medicină Familiei din România, Federaţia Patronatelor Medicilor de Familie din România, Colegiul Medicilor din România sunt alături de noi în acest demers", susţin sindicaliştii într-un comunicat remis presei.

Federaţiile semnatare atrag atenţia că, în lipsa unei decizii rectificative solicitate, "se poate ajunge la escaladarea stării conflictuale", în perioada următoare mergând până la întreruperea parţială a activităţii. AGERPRES