Salatele sunt preferate de mulți dintre noi mai ales în timpul verii. Nu toți știm însă că nu orice combinație pe care o încercăm atunci când vine vorba de salate este și cea mai indicată.

Specialiștii susțin că, spre exemplu, dacă mâncăm salate cu ouă, grăsimi, punem prea mult ulei sau folosim șuncă atunci să ne mirăm că nu dăm jos kilogramele pe care ni le-am propus.

Una din preferate românilor, salata de roșii cu brânză face cât o friptură cu cartofi prăjiți. Și asta pentru că unele tipuri de brânză au multă sare și sunt bogate în proteine şi calciu.

Salata grecească nu este deloc recomandată în curele de slăbire. Are între 800-1000 de calorii și dacă o mănâcăm în mod repetat putem ajunge să ne îngrășăm din cauza cantităților mari de brânza feta, ulei și măsline.

Nici salata Caesar nu este indicată. Are în compoziție carne de pui prăjită și poate ajunge chiar la 900-1000 de calorii. Asta dacă nu mai adăugăm și sosul Caesar.

Pentru a fi sănătoasă, o salată ar trebui să conțină 2-3 cupe de legume de salată, proteine ​​slabe cum ar fi carnea de pui, ton sau ouă, carbohidrați integrali cum ar fi quinoa, cartofi dulci, porumb, orez brun și ulei de măsline, avocado, nuci sau semințe.