Grupul metalurgic rus Mechel a finalizat investiţii de 7 milioane de euro în trei noi linii de producţie de cabluri metalice folosite în construcţii de la fabrica deţinută la Câmpia Turzii, care face parte din divizia est-europeană producătoare de oţel. Inaugurarea noilor linii de producţie a avut loc la 27 noiembrie, se arată într-un comunicat al Mechel.

Fibrele şi cablurile fabricate cu aceste noi linii de producţie sunt folosite pentru armarea betonului, inclusiv în cazul construcţiilor civile sau industriale din zone cu risc seismic ridicat.

„Finalizarea noilor proiecte de la fabrica Mechel Câmpia Turzii corespunde programului strategic de investiţii al Mechel şi reprezintă un nou pas către modernizarea uneia dintre subsidiarele din România”, a declarat Vladimir Polin, vicepreşedinte al Mechel. Polin a arătat că noile echipamente vor permite majorarea productivităţii şi reducerea costurilor.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia, cu activităţi în domeniul mineritului, oţelului, feroaliajelor şi cel al energiei.

Combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii (INSI) a avut în primele 9 luni venituri în scădere de 3,2 ori, de la 683,3 milioane lei la 210,2 milioane lei, şi pierderi de 107,3 milioane lei, după câştigul net de 97,9 milioane lei din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania este parte a grupului siderurgic rus Mechel, care prin subsidiara Mechel International Holdings deţine 86,5% din acţiuni. În acţionariat se mai regăsesc SIF Banat-Crişana, care are 11,1% din titluri, şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, cu 1% din capital.

Grupul Mechel mai deţine în România combinatul siderurgic de la Târgovişte, precum şi producătorul de semifabricate din oţel Ductil Steel Buzău.

SURSA: Mediafax