Mai mult, până în 2020 trebuie asigurat accesul tuturor europenilor la viteze de internet de peste 30 Mbps, mai trebuie asigurată utilizarea internetului de foarte mare viteză, de peste 100 Mbps, de către 50% dintre gospodăriile europene.

‘În România, tehnologia broadband fără fir se află în continuă evoluţie, depăşind telefonia fixă în ceea ce priveşte rata de penetrare a populaţiei şi din acest motiv spectrul radio trebuie administrat eficient şi raţional, cu asigurarea satisfacerii interesului public, social şi de apărare a ţării’, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, în cadrul întrunirii. Potrivit comunicatului, strategia Agendei Digitale şi Strategiei UE 2020, mai are un punct şi anume îndeplinirea obiectivului strategiei Europa 2020 de creştere a investiţiilor în domeniul cercetării şi dezvoltării până la 3 % din PIB care ar putea duce la crearea a 3,7 milioane de locuri de muncă şi la o creştere a PIB-ului anual de până la 795 miliarde euro până în 2025.

‘O Agendă Digitală pentru Europa’ este prima iniţiativă-fanion din cadrul strategiei ‘Europa 2020’, menită să contribuie semnificativ la creşterea economică a Uniunii Europene şi să propage beneficiile erei digitale în întreaga societate. Europa 2020 este strategia lansată în martie, 2010, de către Comisia Europeană, cu scopul ieşirii din criză şi pregătirii economiei Uniunii Europene pentru deceniul următor.
SURSA: Agerpres