Audi a recunoscut în faţa autorităţilor de reglementare din SUA că vehiculele sale diesel cu motor V6 de trei litri utilizează trei programe software care nu au fost dezvăluite anterior. Unul dintre aceste sisteme electronice speciale ar fi putut fi utilizat pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, conform reglementărilor din SUA.

Anterior, reprezentanţii Volkswagen au dat asigurări că scandalul emisiilor este legat doar de motoarele diesel de doi litri pe care le produce VW şi au dezminţit că motoarele mai mari, fabricate de Audi, ar fi suspecte. Softul afectează 85.000 de modele Audi, Volkswagen şi Porsche vândute începând cu 2009 în SUA.

Boardul de supervizare al Audi l-a numit joi în funcţia de preşedinte pe noul director general al VW, Matthias Mueller, înlocuindu-l pe Martin Winterkorn, care, în noiembrie, a demisionat şi de la conducerea grupului german, în urma scandalului emisiilor. De asemenea, boardul l-a numit pe Stefan Knirsch, şeful Departamentului de Dezvoltare a Motoarelor, în funcţia de director al Departamentului de Cercetare-Dezvoltare la Audi. Acesta îl va înlocui pe Ulrich Hackenberg, suspendat de două luni din cauza scandalului legat de manipularea testelor privind nivelului emisiilor.

'Investigaţiile înregistrează progrese, este un semn bun şi necesar', a afirmat adjunctul preşedintelui Audi, Berthold Huber.

Audi contribuie cu aproximativ 40% la profitul grupului VW.AGERPRES