Proprietarului echipei, Jim Irsay, a confirmat dispariția lui Matt Ulrich într-o postare pe rețelele de socializare, pe care a distribuit-o pe contul său oficial X (fostul Twitter) miercuri, 8 noiembrie. Cauza morții nu a fost încă precizată. Ulrich era tatăl a patru copii.

Matt Ulrich a fost cu noi doar două sezoane, dar și-a lăsat amprenta asupra multor lucruri

„Inima ne este frântă la aflarea veștii privind dispariția lui Matt Ulrich. Matt a fost cu noi doar două sezoane, dar și-a lăsat amprenta asupra multor lucruri”, a spus Irsay. „A fost un băiat grozav, un tată grozav, fost campion la Super Bowl. Rugăciunile mele merg către familia lui”, a scris Ulrich.

Născut pe 30 decembrie 1981, în Streamwood, Illinois, Ulrich a participat la Northwestern și a semnat cu Colts ca agent liber nereprezentat în 2005, unde a jucat timp de două sezoane și a câștigat Super Bowl XLI împotriva celor de la Chicago Bears înainte de a se retrage din acest sport, informează Parade.

El spunea că intrarea sa în echipa Colts și faptul că a jucat în Super Bowl au fost cele mai frumoase momente din viața lui. În 2019, Matt Ulrich declara: „Au fost unele dintre cele mai bune zile ale vieții mele, în afara nașterii celor patru copii și a căsătoriei”.

Ulrich a jucat ca fundaș ofensiv la Colts și, după ce s-a retras din sport, și-a clădit o carieră în industria fitness-ului.

Vorbind despre plecarea sa din fotbalul american, în același interviu acordat Montana Sports, Ulrich a declarat: ”Mi-ar plăcea să vă spun că aș fi putut juca încă un deceniu… NFL înseamnă „Not For Long”.

Matt Ulrich
SURSA FOTO: Facebook

A co-fondat DexaFit, un centru de testare a grăsimilor corporale și metabolice

După ce s-a retras din fotbal, Ulrich a co-fondat DexaFit, un centru de testare a grăsimilor corporale și metabolice în SUA, și a fost director general și partener la Profitable Ideas Exchange din Bozeman, Montana. A fost consilier al jucătorilor pentru Studiul de sănătate privind jucătorii de fotbal de la Universitatea Harvard.

În 2018, Ulrich a fost imaginea deschiderii unei alte săli de sport în Bozeman, Montana, și a subliniat cât de mult îi place să ajute oamenii să ducă o viață mai sănătoasă.

„O numesc ‘Get Better Gym’. Oamenii vin aici pentru că vor să devină mai puternici, mai sănătoși, mai rapizi”, a spus Ulrich. „Te duci să te antrenezi și devii mai sănătos”, spunea el.

Decesul altui jucător de fotbal american a îndoliat țara

Luna trecută, Dick Butkus, unul dintre cei mai faimoși și iubiți jucători de fotbal american din istoria NFL, care a jucat timp de opt ​​sezoane pentru Chicago Bears, înainte de a avea o carieră ca actor și comentator sportiv, a murit la vârsta de 80 de ani. Familia sa a dat o declarație prin intermediul organizației Chicago Bears, confirmând decesul.

Originar din Chicago, Butkus a fost recrutat de echipa din orașul natal în 1965, după o carieră strălucită la liceu, care l-a făcut să conducă Universitatea din Illinois spre o victorie în Rose Bowl în 1963.

În timpul petrecut cu Bears, Butkus a câștigat de două ori titlul de jucătorul defensiv al anului. A apărut în opt Pro Bowl-uri și a fost numit în prima echipă All-Pro de cinci ori. Un linebacker impresionant, Butkus a fost o prezență defensivă formidabilă pe teren. El a intrat în Pro Football Hall of Fame în 1979, cu tricoul cu numărul 51 retras de Bears la scurt timp după.

Dick Butkus
SURSA FOTO: Wikipedia – Alan Light

Era ca Moby Dick într-un bol cu pești aurii

„Era ca Moby Dick într-un bol cu pești aurii”, a declarat Steve Sabol de la NFL Films pentru Los Angeles Times în 1986.

Loviturile feroce și intensitatea cu care trăia orice fază l-au transformat într-un simbol al excelenței defensive. De două ori câștigător al premiului Defensive Player of the Year, numele lui Butkus este încă sinonim cu jocul dur al linebacker-ilor.