El a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că dacă va fi un fond de investiţii, vor fi vândute sediile şi disponibilizat personalul.

"Poşta Română se află într-o situaţie extrem de gravă, dezastruoasă. Se prefigurează disponibilizări masive, iar directorul general ne-a vorbit despre privatizare cel mai târziu la sfârşitul anului viitor. Putem fi de acord cu privatizarea Poştei Române, dar vrem să fie cu o companie de poştă din UE, nu cu un fond de investiţii, care angajează un mercenar şi îl pune manager şi în funcţie de profitul pe care îl va realiza exclusiv prin vânzarea de sedii şi disponibilizarea de personal îşi ia banii şi pleacă după trei ani. Dacă se face privatizare, cerem să se facă cu unul dintre operatorii poştali din UE. Sunt discuţii cu poşta belgiană sau cea franceză", a menţionat Matei Brătianu.

Potrivit lui Matei Brătianu, Poşta Română a pierdut 98% din piaţa de poştă rapidă, 94% din cea de mesagerie şi 30% din corespondenţă, adăugând că "nu există nicio şansă de redresare dacă managementul nu se concentrează pe recâştigarea acestor cote de piaţă pierdute şi pe noi prestaţii, cum ar fi brokeraj în asigurări şi servicii financiar bancare, dar şi proiecte în mediul rural".
Sursa: Agerpres