În câteva localități din Israel au fost impuse restricții pentru a preveni răspândirea coronavirusului. În ultimele zile s-au făcut între 17.000 și 18.000 de teste, potrivit Radio România Actualități.

Închiderea a trei sferturi din școli

Ieri, miniștrii au decis închiderea și restricționarea a trei sferturi din școlile și sinagogile din Aşdod. Poliția va supraveghea aplicarea reglementărilor de sănătate publică la nunți și în alte locuri.

Duminică va avea loc o reuniune ministerială în problema epidemiei, la cererea ministrului apărării, Beni Gantz, pe fondul creșterii masive a numărului noilor cazuri de COVID-19. În presă, se estimează că vor interveni noi măsuri în zonele care se confruntă cu o creștere a cazurilor.

Serviciul de Informații Militare a recomandat o reevaluare a măsurilor de relaxare. În raport se insistă pe respectarea instrucțiunilor Ministerului Sănătății pentru a preveni răspândirea coronavirusului și se solicită efectuarea mai multor teste. Cel puțin până la 1 august, vizitatorii străini nu pot intra în Israel, a confirmat Autoritatea Aeroporturilor din Israel.

Relaţiile Israelului cu Uniunea Europeană

Anexarea unei părţi din Cisiordania va afecta relaţiile Israelului cu Uniunea Europeană, a avertizat Jean-Yves Le Drian. Ministrul francez al afacerilor externe a adăugat că Parisul rămâne hotărât să recunoască statul palestinian.

„În ipoteza în care eforturile noastre (pentru a convinge Israel) nu vor reuşi, ne pregătim să reacţionăm. O decizie de o asemenea gravitate nu poate rămâne fără răspuns”, a declarat Le Drian în timpul unei dezbateri organizate miercuri în Senatul francez asupra perspectivei anexării.

„Dacă israelienii decid să meargă înainte în procesul de anexare, vom fi constrânşi să opunem măsuri ce vor afecta relaţia UE şi statelor sale membre cu Israelul”, a avertizat ministrul francez.

Guvernul premierului israelian Benjamin Netanyahu urmează să anunţe, începând cu 1 iulie, strategia sa pentru a pune în aplicare planul american pentru Orientul Mijlociu. Acesta prevede anexarea de către Israel a unor colonii evreieşti şi a Văii Iordanului, vastă câmpie agricolă, în Cisiordania, precum şi înfiinţarea unui stat palestinian pe un teritoriu redus.