Ce spune ministrul Culturii

“Am solicitat astăzi ministrului Afacerilor Interne, Marcel Ion Vela, secretarului de stat Raed Arafat şi preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului, Maria Monica Gubernat, să adopte o reglementare prin care posturile radio şi tv de pe teritoriul României să difuzeze producţii muzicale, cinematografice, spectacole de teatru şi dans româneşti în proporţie de minimum 50%. Ca urmare, artiştii vor continua să aibă venituri din drepturile de autor aferente unor astfel de difuzări”, a scris marţi, Gheorghiu, pe Facebook.

Activitatea culturală ar trebui să continue și în perioada stării de urgență

“Astfel, artiştii care nu îşi mai pot susţine traiul zilnic din spectacole sau concerte, în această perioadă, pentru că li s-au restrâns unele drepturi, ar putea fi susţinuţi de posturile de Radio şi TV. Prin această iniţiativă vom contribui la protejarea sectorului cultural-creativ românesc şi la asigurarea continuităţii activităţii pe timpul stării de urgenţă. Toţi trebuie să ne solidarizăm şi să trecem cu bine această perioadă. Românii au arătat până acum că sunt uniţi la greu şi am speranţa ca acest demers va fi bine primit. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, explică ministrul Culturii.

Ministrul Culturii dorește să rezolve problemele apărute în urma instaurării stării de urgență

“Sunt deschis propunerilor care îmi vin din partea artiştilor şi lucrătorilor din domeniul cultural şi le analizez atât în contextul măsurilor luate la nivel de Guvern, cât şi din punct de vedere a ceea ce poate face Ministerul Culturii punctual”,a spus Bogdan Gheorghiu.