Deoarece sunt din ce în ce mai puțini bani la buget, ministrul de Finanțe caută tot felul de soluții pentru a atrage sau a economisi fonduri. Una dintre măsurile luate de Eugen Teodorovici este să renunțe la contractul cu Poșta Română, astfel încât banii de pensii să nu mai fie virați de poștaș, ci să fie virați direct pe card. Toți pensionarii vor trebui să aibă card de anul viitor. 

Această decizie va afecta aproximativ 3 milioane de pensionari. Eugen Teodorovici a declarat la DCNews că cei 600 de milioane lei, care sunt cheltuiți anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română, pot fi distribuiți administrațiilor locale pentru investiții.

Din cei 4,7 milioane de pensionari înregistrați la Casa Națională de Pensii, peste 1,7 milioane își încaseză în prezent pensiile cu cardul. 

De asemenea, Teodorovici spune că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să își treacă pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoțite de comisioane.