Guvernul a revocat certificarea a 80 de variante de modele VW, Audi şi Bentley şi a amendat Volkswagen cu 17,8 miliarde de woni (16,06 milioane de dolari) pentru că ar fi falsificat documentele la testele privind nivelul emisiilor.

Oficialii Volkswagen au apreciat deciziile adoptate de autorităţile din Coreea de Sud ca fiind 'prea severe' şi au anunţat că vor lua în considerare acţiuni în instanţă.

În total, 209.000 de vehicule VW nu mai sunt certificate pe piaţa din Coreea de Sud, aproximativ 68% din vehiculele vândute de grupul german din 2007, a anunţat Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului din Coreea de Sud a informat recent că a primit o cerere oficială de cooperare de la Tribunal referitoare la o listă de 80 de modele ale grupului german care sunt suspectate că ar fi primit aprobare de la autorităţile locale pe baza unor rapoarte falsificate privind nivelul emisiilor şi eficienţa consumului de combustibil.

Guvernul de la Seul a lansat o investigaţie, după ce VW a recunoscut că a falsificat rezultatele testelor de emisii poluante în SUA, astfel încât maşinile cu motoare diesel apăreau cu emisii mai scăzute de oxid de azot, substanţă care provoacă boli respiratorii şi afectează mediul.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. AGERPRES