"Marţi avem un Birou Permanent Naţional lărgit, unde voi propune premierului, din partea partidului, un nume şi ulterior să fie prezentat preşedintelui României", a spus Dragnea. 

Propunerea de ministru va fi prezentată şi preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, ca partener în coaliţie, înainte de şedinţa BPN al PSD, a precizat Liviu Dragnea. 

Liderul social-democrat a negat posibilitatea unei crize la Ministerul Apărării Naţionale, precizând că ministrul interimar deţine toate competenţele funcţiei. 

"Nu cred şi nu văd ce criză e. La Armată este un ministru interimar, are toate competenţele. Marţi va fi propus un ministru plin, nu poate să fie nicio criză. Nici măcar o criză financiară, pentru că banii sunt suficienţi la Ministerul Apărării; joi-vineri ar trebui să fie pregătiţi să facă plăţi către angajaţi", a arătat Liviu Dragnea. 

Întrebat dacă a discutat viitoarea propunere de ministru al Apărării şi cu ambasadorul SUA în România, liderul PSD a răspuns că i-a transmis acestuia că noul ministru va fi desemnat marţi. 

"N-am discutat această propunere, pentru că nu trebuie să iau viza de la niciun ambasador pentru membrii Guvernului, dar i-am spus ambasadorului (SUA – n.r.) că marţi vom avea Biroul Permanent Naţional şi va fi un ministru plin", a punctat Dragnea. 

Ludovic Orban: „Nu mă aătept la nimic bun”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a arătat pesimist în ceea ce priveşte nominalizarea unui nou ministru al Apărării, el apreciind, totodată, că Guvernul nu ar dori să-şi onoreze angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei. 

"După ce soi de oameni au fost propulsaţi în actuala Putere, nu mă aştept la nimic bun. Nu pot să nu remarc că este extrem de ciudat că al doilea ministru care urma să aibă o vizită oficială în SUA îşi pierde mandatul de ministru cu câteva zile înainte de începerea vizitei oficiale. Nu pot să nu remarc faptul că la ora actuală este evident că Guvernul nu vrea să-şi onoreze angajamentele de a aloca 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei şi mai ales pentru conferirea siguranţei pentru fiecare român. Este o harababură generalizată în care nimeni din România nu mai ştie la ce să se aştepte din partea Guvernului", a spus Orban. 

El şi-a exprimat speranţa că Ministerul Apărării va avea un ministru plin cât mai curând. 

"Sper să fie numit cât mai repede un ministru şi toate angajamentele pe care le avem faţă de partenerii din NATO şi UE să fie transpuse în practică", a afirmat preşedintele PNL.