Bezos şi Zuckerberg au câştigat de la începutul anului 2017 peste 20 de miliarde de dolari fiecare, în timp ce companiile lor au prosperat, conform datelor din indicele Bloomberg Billionaires.

Jeff Bezos, directorul executiv al companiei Amazon, a câştigat  22,6 miliarde de dolari, aflându-se pe locul 2 în topul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere totală de 87,9 miliarde de dolari, fiind întrecut de Bill Gates ( 91,7 miliarde de dolari).

Zuckerberg a adăugat averii sale încă 20,1 miliarde de dolari în 2017 şi datorită celor 70 de miliarde pe care îi are în cont, a ajuns pe locul cinci în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Secretul bogaţiei lor este foarte simplu: ambii s-au îmbogăţit de pe urma giganţilor tehnici pe care i-au înfiinţat, Amazon şi Facebook, si care au evoluat enorm în anul 2017.

Pentru Bezos, 81,7 miliarde de dolari din averea sa este legată de acţiunile Amazonului, restul provenind din investiţii de mare amploare, cum ar fi compania rocket Blue Origin (3 miliarde dolari) și The Washington Post (250 milioane dolari). Stocul Amazon creşte cu 35% de la un an la altul.

 

Mark Zuckerberg şi-a construit aproape toată averea cu ajutorul Facebook-ului, acesta câştigând 67,6 miliarde de dolari doar din această companie. Restul averii este alcătuită din numerar, bunuri imobiliare şi diverse active. În anul 2017 Facebook a evoluat cu 41%.