Mandatul acestuia urmând să fie supus aprobării Autorității de Supraveghere Financiară. Succesorul pentru funcția de Director General al ING Pensii va fi desemnat și anunțat ulterior.
În cei opt ani petrecuți în cadrul Grupului ING, Marius Popescu (39 ani) a deținut poziția de Manager de Investiţii al ING Asigurări de Viaţă (2005 – 2008), ulterior preluând mandatul de Director General al ING Investment Management România (2008 – 2010). În 2010, Marius Popescu s-a alăturat echipei ING Pensii, contribuind din poziția de Director General la succesul acesteia pe piața pensiilor private din România. Începând cu iulie 2012, Popescu ocupă și poziția de Președinte al Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

În paralel cu preluarea mandatului de la ING Pensii, Marius Popescu a fost implicat în deciziile strategice din cadrul ING Asigurări de Viață, fiind membru în Consiliul de Administrație al companiei.

Marius Popescu este absolvent al programului MBA în cadrul Universității Saint Mary din Halifax, Canada (1999 – 2001), studii completate de numeroase certificări internaționale în domeniul financiar: CFA (Chartered Financial Analyst, fiind membru al Toronto CFA Society și CFA România), ACCA (Chartered Certified Accountant), CGA (Certified General Accountant, membru al CGA Canada). Recent, Marius Popescu a absolvit General Management Program, al prestigioasei Harvard Business School.

„Planurile ING Asigurări de Viață pe termen lung sunt ambițioase și mă simt onorat să preiau responsabilitățile legate de consolidarea și dezvoltarea sustenabilă a activității din România, în interesul clienților noștri actuali și viitori. Totodată, angajamentul meu vizează identificarea oportunităților prin care potențialul major al pieței de asigurări de viață din România poate fi valorificat și  promovarea rolului social al asigurărilor de viață, acela de a proteja financiar oamenii și familiile acestora în situații mai puțin plăcute și neprevăzute, respectiv de a le crește calitatea vieții”, declară Marius Popescu.

Marius Popescu îi urmează în funcția de Director General al ING Asigurări de Viața lui Bram Boon, care a deținut această poziție pe parcursul a două mandate: 2004 – 2008 și 2012 – 2013.

„După aproape un an petrecut în România, sunt bucuros că mi-am atins obiectivele stabilite la începutul acestui al doilea mandat, acelea de a asigura continuitatea strategiei companiei și de a pregăti un succesor. Predau din nou ștafeta unui român integru și profesionist, care a contribuit de-a lungul timpului cu viziunea sa strategică, cunoștințele și experiența sa la rezultatele diviziilor de asigurări, investiții și pensii ale Grupului ING în România”, a declarat Bram Boon.

Bram Boon va ramâne membru al Consiliului de Administrație până în luna octombrie 2013.