“Făcând un bilanţ al sezonului estival, care tocmai s-a încheiat, am constatat că aproximativ 185.000 de români au ales să călătorească cu Christian Tour în ţări deja consacrate, cum ar fi: Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria, Italia, Dubai. În topul preferinţelor de vacanţă ale românilor, în acest an, pe primul loc s-a aflat Insula Corfu, urmată de Insula Zakynthos, Insula Creta şi, bineînţeles, de Turcia”, a declarat miercuri Marius Pandel, CEO Christian Tour, cu ocazia prezentării rezultatelor pentru sezonul 2014. Potrivit acestuia, o surpriză plăcută a reprezentat-o gradul de ocupare al celor 27 de curse charter cu avionul, care a ajuns la 95%. Cu mențiunea că, în vara acestui an, charterele Christian Tour au avut plecări din Bucureşti, Bacău, Iaşi, Timişoara şi Cluj către cele mai celebre destinaţii de vacanţă din Grecia, Turcia şi Spania.

În sezonul 2014, pe lângă sejururi, circuitele către destinaţii din Turcia, Cehia, Italia, Anglia, Elveţia, Israel, Croaţia, Spania, Franţa sau ţările nordice (Scandinavia) au fost foarte căutate. Peste 12.000 de români au ales acest tip de vacanţă, astfel numărul total de grupuri realizate cu autocarul a fost de 247, iar cu avionul de 182, potrivit datelor agenției. Pentru sezonul estival 2015, Christian Tour vine cu o serie de noutăți. Prima dintre acestea este lansarea la 1 octombrie a ofertelor First Minute, pentru destinaţii precum Creta (avion), Zakynthos (avion/autocar/individual), Rodos (avion), Thassos (autocar/individual), Skiathos (autocar/ individual), Corfu (avion/autocar/individual), Chania (avion), Riviera Olimpului (autocar/individual), Antalya (avion), Bodrum (avion),  Mallorca (avion). Tarifele pachetelor sunt similare celor de anul acesta, iar programul First Minute offeră posibilitatea rezervarii încă de acum a vacanţei pentru anul viitor contra unei sume modice de 25 euro.

Printre noutăţi se remarcă şi lansarea curselor charter cu plecare din Craiova către Insula Cretă şi Antalya, iar din Bacău către Insula Rodos. De asemenea, se adaugă în portofoliul cuselor charter directe pentru vara 2015 şi destinaţia Ibiza – mult râvnită de către turiştii români şi de asemenea, revine pe piaţă destinaţia Egipt – solicitată de un număr tot mai mare de români. Sezonul toamna-iarnă a debutat pentru Christian Tour cu relansarea programului Senior Voyage. Pentru acest program, agenţia estimează că peste 15.000 de seniori vor călători în intervalul septembrie 2014 – mai 2015, în unele dintre cele mai frumoase ţări ale Europei: Italia, Spania, Cipru, Grecia, Turcia, Franţa, Portugalia, dar şi în Israel sau Dubai. Lansat în 2010, Senior Voyage este conceptul graţie căruia persoanele de peste 55 de ani pot beneficia de programe complete pentru a-şi petrece vacanţele.

“În patru ani de când agenţia Christian Tour a lansat pe piaţă acest program turistic destinat seniorilor, peste 45.000 de seniori au beneficiat de el. Dorinţa noastră este aceea că produsul Senior Voyage să fie accesibil şi complet pentru cât mai multă lume, atât că preţ, cât şi prin serviciile oferite“, a mai spus Marius Pandel. Destinaţiile în care seniorii vor putea călători în perioada septembrie-mai 2015 sunt, printre altele, Elveţia, Coasta de Azur, Madrid-Barcelona, Napoli-Sorrento, Sicilia, Toscana, Roma, Antalya-Cappadocia, Istanbul, Israel, Dubai, Portugalia, Croazieră Dubai-Oman. Preţul cel mai mic de la care pleacă un astfel de pachet este de 155 euro/persoană către Istanbul cu autocarul, iar cel mai mare de la 699 euro/persoană, pachetul fiind reprezentat de o croazieră Dubai-Oman.

“Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, ne aşteptăm că românii să aleagă programe pentru destinaţii exotice, circuite sau vacanţe în zonele montane. Dubai şi Emiratele Arabe Unite, Caraibe (Rep. Dominicană, Mexic, Cuba), circuite în Europa, circuite exotice, Pieţe de Crăciun şi programe la schi (în România, în Bulgaria sau Austria), acestea sunt cele mai cerute programe pentru sfârşitul de an”, a adăugat Marius Pandel. Potrivit lui, destinaţia vedetă a lunii decembrie şi a întregului sezon rece va fi Dubai şi Emiratele Arabe Unite, destinaţie pentru care sunt atât pachete care încep de la 475 euro/persoană/sejur, cât şi unele pachete la hoteluri de lux, în special pentru Revelion. Spre exemplu, un program super luxos pentru Revelion cu cazare la hotelul Burj al Arab, poate ajunge şi la 22.000 euro pentru două persoane şi include: biletele de avion Bucureşti-Dubai-Bucureşti, cazare 7 nopţi, mic dejun + cină de Revelion, transfer aeroport-hotel-aeroport şi asistenţă turistică în limba română.