Pe de altă parte, Marius Budă, fostul ministru al Muncii din Guvernul PSD, l-a acuzat că minte.

Orban, este clar: vei pleca acasă! Ești un mincinos, ești un incompetent, ești un om care nu știe să gestioneze o țară atunci când este într-o asemenea situație. Vin cu dovezi foarte clare! Suntem ultima țară din Uniunea Europeană ca și impact în PIB cu măsurile de relansare economică.

Sunt studii făcute în Uniunea Europenă, acolo unde țările au luat măsurile de relansare economică la timp, nu în 2027-2030, cum vrea Orban, deja multe dintre ele și-au încetinit căderea, altele deja sunt în linie dreaptă și multe, iarăși, sunt deja pe creștere”, a spus Marius Budăi.

Alocațiile nu se vor dubla

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă (a creşterii alocaţiilor cu 15%, n.r.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posiblitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani.

Vom asigura o creştere a alocaţiilor constantă. Probabil nu o să o facem deodată, vom găsi un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere la un nivel aşteptat într-o perioadă de timp”, a spus Ludovic Orban.