Draghi s-a născut la Roma, în 1947 și a fost numit guvernatorul Băncii Italiei în 2005.
 
Noul președinte al BCE este un bancher cunoscut în cercurile financiare, dar asupra lui au existat rezerve pentru că acesta a lucrat la cea mai influentă bancă de pe Wall Street, Goldman Sachs, care a devenit între timp "unul dintre principalii vinovaţi ai crizei financiare".
 
De altfel, o parte din deputaţii europeni au criticat activitatea sa în cadrul băncii de investiții americane Goldman Sachs, întrebând dacă acest lucru ar face rău reputației de ghid independent al zonei euro.
 
Mario Draghi a spus că nu a lucrat niciodată cu guvernele și că s-a numărat printre primii care au dat avertizări în legătură cu riscurile exagerate asumate de bănci și instituțiile financiare.
 
Întrebat de către europarlamentari ce părere are despre un eventual eșec al Greciei de a-și restitui datoriile, Draghi a vorbit despre experiența Italiei de la începutul anilor ’90.
„Italia s-a aflat într-o situație mai dificilă decât cea în care se află acum Grecia și Portugalia. Dar am lansat un program de reformă și am gestionat problemele“, a spus acesta, adăugând că același lucru poate fi realizat în Grecia.