"Mandatul nostru este stabilitatea preţurilor pentru întreaga zonă euro nu doar pentru Germania. Ne supunem legii şi nu politicienilor pentru că suntem independenţi", a declarat Mario Draghi la conferinţa de presă de după reuniunea de politică monetară de la BCE. 

Mai mulţi politicieni germani au criticat în ultimele săptămâni politica monetară ultrarelaxată adoptată de BCE, care în luna martie a redus dobânda de referinţă la nivelul zero, pe motiv că îi afectează pe germanii care fac economii. 

Mario Draghi a mai spus că BCE este gata să "utilizeze toate instrumentele disponibile" pentru a stimula creşterea preţurilor în zona euro dar s-a declarat încrezător în măsurile adoptate până acum de BCE. "Politicile noastre funcţionează, sunt eficiente. Au nevoie doar de timp pentru a-şi produce în întregime efectele", a spus Draghi. De asemenea, preşedintele BCE a ţinut să  sublinieze că măsuri agresive, de genul "bani din elicopter", nici măcar nu au fost discutate la reuniunea de săptămâna aceasta. 

Anterior, consiliul guvernatorilor BCE a decis să lase nemodificată dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost menţinută la 0,25% iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor care stochează lichidităţile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%. AGERPRES