"Suntem de acord cu Monitorul Preţurilor, fiecare dintre membrii noştri fiind liber să îşi aleagă drumul. Dacă unii dintre ei doresc să participe la acest proiect, sunt bineveniţi să se alieze acestui proiect. Ceilalţi dacă nu doresc… Este o alegere liberă a fiecărui membru. Asociaţia nu poate impune participarea sau neparticiparea la Monitorul Preţurilor", a declarat, joi, vicepreşedintele AMRCR, Florin Căpăţână.

Potrivit acestuia, nu există puncte asupra cărora AMRCR să nu fie de acord cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei. El a admis că au fost unele discrepanţe în ceea ce priveşte comunicarea, însă doar pentru că fiecare parte nu a înţeles ce doreşte cealaltă.

La rândul său, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a afirmat că, în privinţa Monitorului Preţurilor, discuţiile cu agenţii economici din industrie avansează şi că, dacă la început doar jumătate dintre lanţurile comerciale îşi dăduseră acordul, acum aproape toate participă la discuţiile cu autoritatea. Însă, progresele sunt lente, a precizat Chiriţoiu.

SURSA: Agerpres