Potrivit acesteia, extracţia de gaze în Marea Neagră este preconizată pentru sfârşitul deceniului. "Această descoperire pe care o numim noi sonda Domino 1 este o estimare de acumulare de gaze de circa 42 de miliarde până la 84 miliarde de metri cubi de gaz. Producţia ar putea începe pe la sfârşitul decenului acesta, undeva spre anii 2018", a declarat Mariana Gheorghe.

La începutul anului, OMV Petrom şi Exxon Mobil  au făcut o descoperire semnificativă la exploatările din Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României.

Mariana Gheorghe a mai spus în următorii ani, peste 50% din necesarul de resurse energetice primare vor reveni şi în România din hidrocarburi, petrol şi gaze. "Unul dintre efectele exploatării rezervelor de gaze din Marea Neagră va fi reducerea facturii la gaz pentru consumatorii din România", a mai spus CEO-ul Petrom.
Mai mult, circa 600 de milioane de euro cumulate ar ajunge la bugetul Romaniei, pe toată durata exploatarii activului, iar exploatarea ar însemna 2, 3 milioane de euro contribuție la PIB, crearea a 26.000 de locuri de muncă pe an, potrivit Marianei Gheorghe.

"Europa va trece printr-o perioada dificila in urmatorii ani, dar sectorul energetic are vocația de a propulsa sectorul economic în asemenea perioade", a mai spus CEO-ul Petrom.

Referitor la prețul benzinei, Mariana Gheorghe a spus că Petrom ține cont de nivelul de trai din România și aplică astfel o politică de prețuri moderată.