"Evoluția prețurilor ca urmare a accizei depinde de cele 3 componente:evoluția cotaților internaționale, partea de fiscalitate și concurența", a mai declarat Mariana Gheorghe.

Preţurile carburanţilor vor creşte cu 40 de bani ca urmare a introducei a accizei supplimentare de 7 cenţi, a declarat şi Vicepreşedintele Rompetrol de curând.

Chiar dacă vânzările de carburanți în magazinele specializate (stații de carburanți n.r.) au scăzut cu peste 3,5% în primele 11 luni ale anului trecut, conform datelor INS, cea mai mare companie de pe piața carburanților ar putea anunța un profit care nu a mai fost înregistrat până în prezent de nici o companie din România.

UPDATE OMV Petrom a raportat pentru anul trecut un profit net de 4,824 miliarde de lei (1,09 miliarde de euro) la cursul mediu de anul trecut de 4,4190 lei pentru un euro. Rezultatul net înregistrat de companie anul trecut este mai mare cu 22% față de profitul net din 2012 (3,946 miliarde de lei).

Rezultatul net a cunoscut o creștere de 22% chiar dacă veniturile companiei au scăzut anul trecut cu 8% față de 2012, de la 26,25 miliarde de lei la 24,18 miliarde de lei, se menționează în comunicatul remis Bursei de Valori București referitor la rezultatele preliminare pentru 2013.

 

Te-ar putea interesa și: