"A doua tranşă (de reîntregire a salariilor bugetarilor – n.r.) se va calcula în decembrie. Bugetarii vor primi aceşti bani în ianuarie 2013, ca orice salariu", a afirmat ministrul Muncii.

Referindu-se la sumele pe care Casa Naţională de Pensii Publice /CNPP/ le are de recuperat de la de la beneficiari din indemnizaţiile calculate greşit pentru revoluţionari şi soţii supravieţuitori, Mariana Câmpeanu a arătat că procesul s-a declanşat, iar situaţia este reglementată.

"A fost o interpretare de calcul, banii se recuperează. Situaţia s-a reglementat (…) În orice activitate, la un moment dat, un act normativ, o lege sau poate o greşeală de programare poate să ducă la inadvertenţe. Sumele sunt mici şi se recuperează", a subliniat ministrul Muncii.

Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) are de recuperat de la beneficiari suma de 1,82 milioane lei din indemnizaţiile calculate greşit pentru revoluţionari şi soţii supravieţuitori şi a dispus totodată începerea cercetării administrative a celor responsabili.

Pe de altă parte, referitor la controlul pe care Inspecţia Muncii l-a declanşat la Preşedinţie, ca urmare a sesizării ministrului educaţiei, Mariana Câmpeanu a menţionat că "este ceva absolut normal, controlul nu are nimic deosebit şi este ca la orice instituţie".
Sursa: Agerpres