Maria Dragomiroiu primea la început 1200 lei pensie

După zeci de ani petrecuți pe scene pentru a bucura publicul, Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu trăiesc din niște pensii care ar asigura o viață la limita subzistenței.

Cele două artiste au vorbit despre pensia pe care o încasează lunar. Maria Dragomiroiu a declarat că mulți ani, în contul ei a fost virată suma de 1.200 de lei. Între timp, pensia artistei a mai crescut și a ajuns la 2.000 de lei. Solista consideră că suma e în continuare foarte mică.

Maria Dragomiroiu

„De la discuțiile cu pensia, m-a și înjurat lumea pe Facebook. Îi rog frumos să nu mă mai înjure, că am trecut și eu de două mii de lei.

Și cu indemnizația am făcut vreo 2.700 de lei. Dar un artist nu trăiește din asta. Eu și acum plătesc impozite și poate mulți dintre dumneavoastră primiți pensie”, a mărturisit Maria Dragomiroiu, într-o emisiune TV.

La fel de rău stă și Corina Chiriac. Marea artistă a refuzat să spună suma exactă. Ea a recunoscut că dacă era mai cumpătată cu banii, altul ar fi fost traiul ei în prezent.

„Am, desigur, o pensie. Dincolo de asta, mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Poate că dacă bănuiam ce vremuri vin, nu mai scoteam CD-uri pe cheltuială proprie… Experienţa de viaţă m-a învăţat să răzbat în toate aspectele ei.

Eu sunt un Scorpion supravieţuitor, prin spiritul meu liber. Dacă mi se permite, aş povăţui oamenii să rămână curioşi în această perioadă”, a mărturisit Corina Chiriac, în urmă cu ceva timp, pentru formula-as.ro.

Nici Florin Piersic nu face excepție

Și Florin Piersic, după o viață a dedicată cinematografiei și filmului, are o pensie mică. Banii cu care este remunerat artistul este una în contradicție cu cariera sa colosală. Piersic primește o pensie de 2.000 de lei.

De asemenea, actorul încasează, pe lângă pensie, o indemnizație de merit de la Uniunea Teatrală din România, a cărei valoare este de 2.700 de lei.

„N-am avut (n.r. bani), aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract.

Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea. Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului”, a povestit Florin Piersic, în podcastul găzduit de Mihai Morar.

Ca și comparație, Ion Țiriac primește o pensie substanțială din partea statului (12.000 de lei). Această sumă a depus-o lunar într-un cont, iar din 1999 până în prezent ar fi adunat o sumă de aproximativ 700.000 de euro, bani de care nu s-a folosit niciodată.

Ion Țiriac primește suma respectivă pentru toți anii petrecuți pe terenul de tenis. Totodată, unul dintre cei mai bogați români a fost, timp de 20 de ani, ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.