Povestind despre începuturile sale, Maria Dragomiroiu a rememorat cu drag anii copilăriei petrecuți alături de porci și vite, pe dealurile țării natale. În acele momente, radio-ul din camera modestă a familiei Dragomiroiu a devenit fereastra către lumea muzicii populare, semănând sămânța unei pasiuni care avea să definească o carieră strălucitoare.

Maria Dragomiroiu a rememorat cu drag anii copilăriei

„Eram mică, eram la țară cu porcii și cu vitele pe deal. Nu aveam televizor. Mâncam dude cu porcii. Mergeam cu porcii la dude, pe marginea drumului, mă urcam în dud și îl scuturam. Eu așa am început să prind drag de cântecul popular, ascultând la radio, care stătea în camera noastră mare de 9 m pătrați, unde încăpeau două paturi și o măsuță mică.

Eram 3 frați și 2 părinți care dormeam acolo. Acolo dormeam, acolo mâncam, acolo depănam povești la lumina lămpii”, a dezvăluit Maria Dragomiroiu, într-un podcast moderat de Adrian Enache.

Cu altă ocazia, marea artistă a vorbit și despre debutul său muzical cu piesa „Floarea din grădină”. Aceasta a explicat că fiecare moment și fiecare întâlnire au contribuit la construirea cărămizilor fundamentale ale carierei sale impresionante.

„Am câștigat și am câștigat cu nota 10. Am fost foarte fericită și mi-am dat seama că ăsta este drumul meu, că nu-mi doresc să fac altceva decât să cânt.

Oamenii m-au primit cu atâta bucurie, atâta plăcere și mi-au dat încredere în mine. Câte un pas, câte un pas, câte o cărămidă, câte un om, o întâlnire, așa am ajuns până aici. Nu a fost ușor”, a spus marea artistă.

Marea artistă a experimentat un drum dificil la începutul carierei sale

La începutul carierei sale, marea artistă a experimentat un drum dificil. Aceasta a cântat prin baruri pentru a-și face cunoscută vocea inconfundabilă. Cu toate acestea, viața de artist la început nu aducea doar bucurii, ci și provocări financiare serioase.

„De multe ori nu am avut bani de pâine și m-a marcat acest lucru”, a mărturisit artista în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Artista și-a amintit cu tristețe de serile în care cânta la bar, iar un grup de oameni îi dădea 10 lei la finalul nopții. Un astfel de incident a rămas în memoria ei.

„Și într-o seară nu ne-a dat, ne-a zis că ne dă mâine seară. A căzut cerul pe noi, pentru că noi ne bazam pe acei bani de pâine și știu ce înseamnă”, a mai spus ea.

Cu toate acestea, Maria Dragomiroiu a avut forța de a merge mai departe, chiar și în cele mai dificile momente.

„De foarte multe ori nu am avut, dar m-am lăsat pe mine, nu am mâncat, dar pentru copii tot timpul am avut”, a conchis artista.

Maria Dragomiroiu nu reprezintă doar o voce iconică a muzicii populare românești. Aceasta este și un exemplu inspirațional al perseverenței și pasiunii care pot schimba destine.