Marfă în valoare de un milion de euro confiscată la graniță! Vameșii au avut suspiciuni confirmate cu privire la introducerea de marfă contrafăcută în România.

Au fost descoperit 13.289 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Marfa era adusă din Turcia și trebuia să ajungă la o firmă din România.

Marfă în valoare de un milion de euro confiscată la graniță! Vameșii așteptau transportul

Peste 13.000 de haine cu etichete ale unor mărci celebre, care dacă ar fi fost comercializate ar fi costat un milion de euro, au fost oprite la graniță. Polițiștii de frontieră au oprit TIR-ul care le aducea din Turcia, pentru că aveau suspiciuni că marfa este contrafăcută.

Marfa a fost descoperită într-un automarfar sosit din Turcia, informează, luni, Poliția de Frontieră.

TIR-ul înmatriculat în România, condus de un român în vârstă de 50 de ani, a fost oprit sâmbătă în Punctul de Trecerea a Frontierei Negru Vodă.

Marfa care era adusă din Turcia trebuia să ajungă la o firmă din România.

Au fost descoperite 13.289 de articole vestimentare

Deoarece aveau suspiciuni că marfa transportată este contrafăcută, TIR-ul a fost dus la rampa de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Agigea, pentru un control amănunțit, împreună cu lucrătorii vamali.

Astfel, echipa comună a descoperit 13.289 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ un milion de euro, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate pentru cercetări, conform digi24.ro.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Poliția de Frontieră Română face parte din Ministerul Afacerilor Interne și este instituția specializată a statului care exercită atribuțiile ce îi revin cu privire la supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat, prevenirea și combaterea migrației ilegale și a faptelor specifice criminalității transfrontaliere săvârșite în zona de competeță, respectarea regimului juridic al frontierei de stat, pașapoartelor și străinilor, asigurarea intereselor statului roman.

Sursă foto: Poliția de Frontieră Română.