Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au acţionat pentru combaterea ilegalităţilor comise în legătură cu operaţiunile de import-export şi a traficului cu produse contrafăcute, descoperind un container cu marfă contrafăcută, în valoare de aproape 394.000 de lei. Aceştia au efectuat un control al unui container, sosit din China, la data de 14 iunie a.c., pentru o societate comercială cu sediul social în localitatea Afumaţi, judeţul Ilfov. 

"În urma verificărilor, au fost descoperite, în interiorul acestuia, 6.560 de pături din fibre sintetice imprimate, susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală. Poliţiştii au întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări fa'ă de reprezentanţii societăţii comerciale beneficiare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998', arată datele citate. 

În acţiune au fost angrenaţi şi inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud – Agigea. 

Mărfurile, în valoare de aproximativ 394.000 de lei, au fost indisponibilizate de către inspectorii vamali. (Sursa: Agerpres)