„Votul din Parlament pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin reprezintă primul test real de poziționare a partidelor parlamentare față de PSD.

Cerem tuturor partidelor care se pretind a fi în opoziție față de PSD, și mă refer la PNL, USR, UDMR, Pro România și ALDE, să voteze săptămâna viitoare proiectul de lege inițiat de PMP privind alegerea primarului în două tururi de scrutin. Proiectul a fost adoptat de Senatul României, iar acum se află pe ordinea de zi, la vot final, în plenul Camerei Deputaților.

După alegerile europarlamentare, avem o șansă reală să strângem rândurile și să umilim actuala putere prin acțiune politică unitară a tuturor partidelor care doresc, în mod sincer, înlăturarea PSD de la putere, inclusiv pe plan local.

Consider că votul din Parlament pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin va surprinde cu fidelitate realitatea politică din acest moment. Abia după acest test vom știi dacă există o majoritate anti-PSD și dacă Guvernul Dăncilă ar putea fi demolat printr-o moțiune de cenzură,” se arată într-un comunicat al partidului.