Luna trecută, livrările au urcat cu 8,6%, la 462.517 unităţi, cea mai bună performanţă înregistrată vreodată în septembrie. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall (Opel) Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf, Volkswagen Polo şi Nissan Qashqai. 

În septembrie, Dacia a vândut 4.455 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 24,45% faţă de perioada similară din 2014, când a înmatriculat 3.523 unităţi. 

În primele nouă luni ale anului, livrările pe piaţa britanică au urcat cu 7,1%, la nivelul record de 2.096.886 unităţi. Este pentru prima dată din 2014 când au fost vândute peste două milioane de vehicule până la sfârşitul lunii septembrie. 

Modelele cel mai bine vândute au fost Ford Fiesta, Vauxhall (Opel) Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai şi Volkswagen Polo. 

În perioada ianuarie – septembrie 2015, Dacia a vândut pe piaţa britanică 20.386 vehicule, în creştere cu 9,7% faţă de primele nouă luni din 2014, când a înmatriculat 18.583 unităţi. 

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei. 

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit, în opt ani, un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. 

Referindu-se la scandalul Volkswagen (VW), Directorul general al SMMT, Mike Hawes a afirmat: 'Este prea devreme să tragem concluzii dar cererea pentru diesel rămâne solidă, una din două maşini înmatriculate are motoare diesel'. Vânzările VW în Marea Britanie au crescut în septembrie cu aproape 4% şi cu peste 8% în primele nouă luni din acest an. 

Grupul Volkswagen a anunţat recent că în Marea Britanie există aproximativ 1,2 milioane de autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie. 

Un purtător de cuvânt al companiei a precizat că maşinile afectate aparţin mărcilor Volkswagen, Seat, Audi şi Skoda iar clienţii vor fi contactaţi în curând pentru repararea vehiculelor. 

Grupul Volkswagen a recunoscut, recent, că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

Sursa: Agerpres