Livrările au scăzut luna trecută la 83.115 unităţi, a anunţat luni Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). În topul celor mai bine vândute modele în februarie se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Vauxhall Astra, Ford Focus şi Nissan Qashqai. 

În februarie, Dacia a vândut 439 de vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 14,26% faţă de perioada similară din 2016, când a înmatriculat 512 unităţi. 

Februarie este una dintre lunile cu cele mai scăzute vânzări, dar ne aşteptăm la o redresare a livrărilor în martie, a afirmat şeful SMMT, Mike Hawes. 

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 1,8% în perioada ianuarie – februarie 2017, la 257.679 unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Ford Focus, Vauxhall Astra şi Mercedes-Benz C Class. 

În primele două luni din acest an, Dacia a vândut pe piaţa britanică 2.433 vehicule, în creştere cu 11,66% faţă de perioada similară din 2016, când a înmatriculat 2.179 de unităţi. 

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei. Analiştii se aşteaptă în acest an la un declin de 5% al vânzărilor auto, după doi ani de creştere record, pe fondul incertitudinilor provocate de Brexit şi a deprecierii lirei sterline, care a dus la majorarea preţurilor unor modele. 

AGERPRES