”Desigur că vrem să întărim relaţiile comerciale cu un număr cât mai mare de parteneri din întreaga lume. Dar suntem extrem de atenţi la obligaţiile noastre care decurg din tratate şi le vom respecta în mod exact”, a declarat Philip Hammond.

De asemenea, ministrul britanic a atras atenţia că pentru moment Regatul Unit rămâne un membru complet şi implicat al Uniunii Europene.

”Vom continua să respectăm regulile, reglementările şi legile blocului comunitar, atât timp cât suntem membri”, a explicat ministrul Finanţelor din Marea Britanie.

Premierul Theresa May se va întâlni în cursul zilei de vineri cu preşedintele Donald Trump, într-o încercare de a îmbunătăţi relaţiile comerciale dintre Londra şi Washington, în timp ce britanicii se pregătesc de ieşirea din Uniunea Europeană.

Liderul de la Casa Albă s-a arătat anterior un susţinător al deciziei Marii Britanii de a ieşi din UE. De asemenea, acesta a sugerat că mai multe state europene vor urma exemplul dat de Marea Britanie, stârnind reacţii dure din partea unor lideri europeni, precum Francois Hollande şi Angela Merkel.
Sursa: news.ro