‘Trebuie să facem economii de încă 25 miliarde de lire sterline după alegeri. Trebuie să decidem unde vor fi făcute aceste reduceri de cheltuieli’, a afirmat oficialul britanic într-un interviu acordat BBC, adăugând că cel mai probabil va fi redus bugetul asistenței sociale.
‘Bugetul asistenței sociale este enorm și în ultimă instanță aici vom putea face economii substanțiale’, a precizat Osborne.
În fața neliniștilor suscitate de deschiderea completă a pieței muncii pentru cetățenii celor mai sărace două țări din UE, premierul David Cameron a restrâns accesul imigranților la alocațiile sociale. Intervievat de BBC, premierul a refuzat din nou să facă o estimare a numărului românilor și bulgarilor așteptați în Marea Britanie, amintind că guvernul laburist a subestimat la timpul respectiv cu mult sosirile de imigranți după intrarea Poloniei în UE în 2004, care au fost "peste un milion".
Ritmul de creștere a economiei Marii Britanii în 2013 a fost mai rapid decât s-a estimat anterior, potrivit celor mai recente date publicate luna trecută de Oficiul Național de Statistică (ONS).
În perioada iulie — septembrie 2013, PIB-ul Regatului Unit a înregistrat o creștere de 0,8%, a anunțat ONS, confirmând informațiile preliminare din 25 octombrie. Dar instituția a revizuit în creștere datele privind evoluția economiei în primele două trimestre din acest an, la 0,5% și, respectiv, 0,8%, de la 0,4% și 0,7%. Rata de creștere anuală estimată pentru PIB-ul Marii Britanii este acum de 1,9%, față de 1,5% prognozată anterior, date care i-au surprins pe analiști.
În ritm anual, economia britanică a crescut cu 1,9% în trimestrul trei din 2013, în timp ce prognoza precedentă a ONS indica un avans de 1,5%.
Sursa: Agerpres