Autoritatile din Marea Britanie par determinate sa aduca mari imbunatatiri in domeniul sigurantei in trafic, astfel incat  tinta pentru anul 2020 este coborarea sub 2.000 de decese din cauza accidentelor rutiere.

Totusi, rata deceselor survenite in urma accidentelor este la cel mai coborat nivel din anul 1926, cand au inceput inregistrarile, iar trendul este orientat spre o contua scadere a deceselor.

Ar parea dificil de inteles ce de autoritatile de la Londra incearca atat de mult sa dimunueze aceste cifre, insa mai multe studii au demonstrat faptul ca o reducere cu 1% a vitezei medii de deplasare in trafic duce la o scadere cu 3 pana la 6% a numarului de accidente produse.

Mai mult, propunerile pentru o buna parte a normelor adoptate in prezent au fost facute de catre Ministerul Britanic al Transporturilor in urma cu patru ani, perioada in care din cauza accidentelor mureau circa 3.400 de persoane anual.

De atunci, statisticile au scazut la putin sub 3.000 de decese in 2007, iar pentru anul in curs se preconizeaza scaderea sub 2.700 de persoane care si-au pierdut viata in accidente rutiere pe teritoriul Marii Britanii.