Potrivit AFP, evoluţia epidemiei de COVID-19 provoacă de acum o ”îngrijorare serioasă” în 23 de ţări ale Uniunii Europene, precum şi în Regatul Unit, arată cea mai recentă evaluare a riscurilor, efectuată de Agenţia sanitară europeană şi publicată vineri, informează agerpres.

Mai exact, toate ţările Uniunii Europene, cu excepţia Finlandei, Ciprului, Estoniei şi Greciei se încadrează acum în această categorie, faţă de şapte în urmă cu o lună, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

România înregistrează și ea creșteri record

Nici în România evoluția pandemiei nu pare a fi sub control. Spre deosebire de debutul acesteia, în ultimele săptămâni, țara noastră a înregistrat recorduri de noi îmbolnăviri, iar tot mai multe orașe trec la scenariul roșu.

Mai exact, potrivit ultimelor date publicate vineri de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 144.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 6.245 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 22.10.2020 (10:00) – 23.10.2020 (10:00) au fost raportate 82 de decese (52 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.