Marea Britanie oferă un răspuns Rusiei: Vom continua să acționăm în același mod

Discursul ministrului de Externe a fost făcut în cursul unei audieri în Parlamentul de la Londra.

„Distrugătorul HMS Defender a urmat cea mai scurtă rută directă recunoscută la nivel internațional. Aveam tot dreptul să efectuăm un astfel de tranzit pașnic prin apele teritoriale ale Ucrainei, în conformitate cu dreptul internațional. Vom continua să acționăm în același mod”, a declarat Dominic Raab, conform tass.ru

De asemenea, acesta a subliniat că susține pe deplin acțiunile echipajului distrugătorului HMS Defender.

Marea Britanie a dezmințit acuzațiile

Amintim că Moscova a acuzat în ziua de 23 iunie că Londra a trimis, în mod deliberat, distrugătorul britanic HMS Defender în apele teritoriale rusești din preajma regiunii ocupate Crimeea. Astfel, Marea Britanie a dezmințit acuzațiile și a acuzat Rusia că dezinformează.

Ulterior, BBC a publicat documente clasificate care sugerează că Marea Britanie ar fi decis să trimită distrugătorul HMS Defender în apropierea regiunii Crimeea dorind să-și demonstreze sprijinul pentru Kiev și să arate că Londra nu se teme să tranziteze apele din jurul Crimeei, pe care le consideră ca aparținând Ucrainei.

De asemenea, președintele rus Vladimir Putin a declarat la finalul anului trecut că incidentul a fost o provocare complexă, care a fost „realizată nu numai de britanici, ci și de americani”. Liderul de la Kremlin a adăugat că intrarea navei britanice în apele teritoriale rusești din Marea Neagră a fost efectuată cu scopul colectării de informații.

Mai apoi, Moscova a amenințat în urma incidentului că ar putea bombarda în viitor orice nave militară care pătrunde neanunțat în apele teritoriale ale Rusiei.

Sursă foto: Dreamstime