Acest sondaj, efectuat pe un eşantion de 22.000 de alegători, infirmă estimările anchetelor de opinie, care prognozau, timp de şase luni, o cursă mai strânsă între conservatori şi laburişti.

Dacă amploarea victoriei conservatorilor se confirmă, premierul David Cameron va putea să obţină un al doilea mandat pe Downing Street, singur sau cu sprijinul aliaţilor.

Partidul Naţionalist Scoţian (SNP) devine a treia forţă în parlamentul din Westminster. Cu toate acestea, liderul SNP, Nicolas Sturgeon, a îndemnat la prudenţă, exprimându-şi, într-o postare pe Twitter, dubiile cu privire la faptul că partidul său ar putea ocupa toate fotoliile rezervate scoţienilor, cu excepţia unuia.

Potrivit acestui sondaj realizat la ieşirea de la urne de principalele posturi de televiziune britanice, SNP şi-ar multiplica de peste 9 ori numărul de parlamentari comparativ cu 2010.

Liberalii democraţi nu ar obţine, în schimb, decât 10 locuri, în condiţiile în care aveau 56 de parlamentari în legislativul precedent. Partidul eurofob şi populist Ukip ar avea în continuare doi deputaţi