Fără să ne dăm seama, de cele mai multe ori, ne punem singuri sănătatea în pericol prin ceea ce mâncăm. Dacă te gândești că regimul tău alimentar este unul „curat” deoarece consumi doar mâncare gătită acasă, următoarele informații s-ar putea să te facă să îți schimbi gândirea!

De cele mai multe ori se întâmplă să facem greșeli atunci când gătim. Ba nu respectăm rețeta în totalitate, ba ținem carnea prea mult la cuptor, ba uităm un anumit incredient… Mulți cred că aceste greșeli dăunează doar gustului, însă greșesc. Realitatea este că anumite neatenții din bucătărie pot face ca mâncarea să devină toxică.

Atenție la ulei

Uleiul este produsul din bucătărie care a cauzat mereu probleme. De fiecare dată trebuie să avem grijă când alegem uleiul care va ajunge în casa noastră și, mai apoi, în mâncarea noastră. Este recomandat să folosim uleiuri cu puncte ridicate de ardere când gătim. Printre acestea se numără: uleiul de avocado, uleiul de migdale, uleiul de arahide, uleiul de susan și arhicunoscutul ulei de floarea-soarelui.

Plasticul ucide încet

Majoritatea dintre noi gătim porții mari de mâncare pentru a nu sta zilnic în bucătărie. După ce am servit masa, resturile sunt puse, de cei mai mulți dintre noi, în recipiente din plastic. O greșeală enormă! Dacă te întrebi „Ce poate fi atât de periculos la o caserolă din plastic?”, răspunsul este BPA. Un element care intră în formarea multor produse din plastic. BPA-ul, odată ingerat, mimează estrogenul în organismul uman. Dacă nivelul de estrogen din organism este ridicat putem suferi de dureri de cap, să ne îngrășăm sau să avem cicluri menstruate neregulate.

Sarea poate fi dușmanul nostru

Într-adevăr, sarea oferă gust mâncării. Însă, folosită în exes, poate agrava starea de sănătate a inimii, poate crește tensiunea, iar lista continuă… Îți recomandăm să eviți mâncărurile procesate deoarece conțin foarte multă sare.