Veşti bune pentru milioane de pensionari din România!

Casele de Pensii lucrează la foc continuu pentru digitalizarea tuturor dosarelor

Casele de Pensii lucrează intens la digitalizarea tuturor dosarelor de pensie din ţara noastră, iar personalul promis a fost deja angajat.

Este vorba despre cele 1.000 de persoane pentru care procedura a fost deja finalizată, iar acestea lucrează în acest moment la digitalizarea dosarelor, a precizat, luni, Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

În plus, ministrul a indicat că 700.000 de dosare au fost deja procesate.

“S-a finalizat procedura pentru cei 1.000 de oameni la Casele de Pensii. Deja, lucrează, se lucrează la digitalizarea dosarelor. Aproximativ 700.000 sunt deja gata”, a declarat, luni, ministrul Muncii.

Realitatea din sistemul public de pensii este dramatică, spune ministrul Muncii

Raluca Turcan a mai vorbit şi despre majorarea pensiilor, fără însă să ofere detalii concrete privind procentul cu care acestea vor creşte. Un anunţ oficial este aşteptat pentru începutul anului viitor, spune ea.

“Avem discuţii cu privire la modul în care vor evolua pensiile anul viitor, însă ca ministru al Muncii am responsabilitatea ca orice majorare legată de pensii să fie anunţată atunci când este deja decisă. Sistemul de pensii este mult prea afectat şi situaţia penionarilor în România, la nivelul celor aproximativ 5 milioane de pensionari este, în mare parte, dramatică.

Dacă ne uităm la nivelul pensiei medii de 1.500 de lei, în sistemul public de pensii, realitatea este dramatică”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Turcan: Aceasta este formula de majorare a pensiilor

Raluca Turcan a mai explicat că pensiile pot fi indexate cu rata inflaţiei şi parte din creşterea câştigului salarial mediu brut, transmite News.ro.

“Vom anunţa cu cât vom indexa pensiile la începutul anului viitor. Pentru anul viitor suntem în aplicarea legii actuale, aşadar pensiile pot fi indexate cu rata inflaţiei şi parte din creşterea câştigului salarial mediu brut.

Aceasta este formula de majorare a pensiilor, vom decide cu ce procent vom indexa pensiile”, a adăugat ministrul.