Tot felul de probleme, cum că le-am zgâriat janta, că nu au observat caracatiţa de pe maşină, au plecat de pe loc şi atunci şi-au stricat maşina. Plus că vrem să evoluăm din punct de vedere al tehnologiei, tehnologia evoluează, vrem să ajungem în secolul XXI.”, a precizat Bogdan Ardean, director Gospodărire Urbană.

Soluția găsita de autorități este o caracatiță pentru parbriz, dotată cu un soft special și cu GPS. Și cum prețul unui astfel de sistem se ridică la câteva mii de euro, autoritățile au decis să închirieze 12 caracatițe. Contractul de închiriere, valabil pentru 18 luni, se ridică la 151.000 de lei.

Este vorba de un sistem care se aplică pe parbrizul maşinii, obturează câmpul vizual al şoferului. Se aplică cu ajutorul unor ventuze. Aceste ventuze acţionate electronic au o putere de 300 kilograme forţă, adică este absolut imposibil să o desprinzi de pe parbriz.”, a declarat Bogdan Ardean.

Șoferii spun că investiţia nu se justifică, atâta vreme cât nu sunt suficiente locuri de parcare.

Sistemul va fi implementat în cel mult o luna și jumătate. Angajații societății de Gospodărire Urbană Galați blochează, lunar, aproape 400 de autoturisme, care sunt parcate neregulamentar. Taxa de deblocare este de 200 de lei, conform Digi24.ro.