În următorii ani conform statisticilor țara noastră va avea nevoie se sute de mii de ingineri pentru mai multe domenii de activitate. Cifrele arată date triste, și anume că în ultimii 30 de ani țara noastră a pierdut mai mult de 200.000 de specialiști.

Salariul unui inginer poate ajunge lejer și la câteva mii de euro pe lună. Specialiștii trag un semnal de alarmă din cauza faptului că România rămâne fără ingineri.

Urmând exemplul părinților lor, foarte mulți termini aleg să plece în străinătate pentru a-și construi o carieră. Foarte mulți absolvenți din diverse domenii preferă să profeseze în străinătate. Companiile occidentale par să fie mult mai atractive decât România.

“România va avea nevoie de aproximativ 400.000 de ingeneri, o cifră care depășește cu mult capacitatea ”de producție” a învățământului superior de specialitate din țara noastră”, este avertismentul specialiștilor, conform DC Business.

Inginerii de mâine, adică absolvenții universităților cu specific tehnic au primit peste 10.000 de oferte de locuri de muncă anul trecut. Cele mai multe dintre acestea ofereau salarii foarte avantajoase, însă tinerii au ales să profeseze în afara țării. Din cauza deficitului de forță de muncă marile companii din țară scot la bătaie salarii colosale pentru viitorii lor angajați.