Medicul nutriționist Mihaela Bilic a prezentat într-o postare pe pagina personală de instagram, avantajele acestui aliment, dar și cantitatea pe care o putem mânca pentru a nu avea probleme, fie ele digestive, fie legate de kilogramele în plus.

Drob din organe = „cozonac” de carne. Ficatul și ficățeii, creierul, limba și pipotele, inima și rinichii, splina și măduvioarele sunt organe de animale ce par a fi produse de categoria a 2-a. În unele țări ele nici măcar nu se consumă, însă mă bucur că la noi există numeroase preparate pe bază de organe- drobul de miel stă mărturie”, a scris nutriționistul.

Mult colesterol în ficat și creier

Potrivit acesteia, organele sunt accesibile ca și preț, însă au și o serie de dezavantaje.

„Sunt accesibile ca preț, au un conținut crescut de proteine și redus de grăsimi (sub 5%), vitamina A și D, tot grupul de vitamine B și mult fier, zinc, seleniu???? Dezavantajele? Mult colesterol în ficat și creier, mult acid uric în rinichi, plus eventuale urme de toxine și antibiotice.

Cu 100g ficat acoperim 50% din necesarul zilnic de fier, 100-300% din doza de vit. B și un aport de vit. A de 15-30 ori mai mare decât DZR (doza zilnică recomandată) Totul cu numai 135 calorii și 4 g grăsime. Așa că drobul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Este un preparat dietetic ce are la bază organe fierte, ouă și multă verdeață, totul gătit apoi la cuptor. Acest „chec” sățios și hrănitor poate fi obținut din carne de miel, dar și din carne/organe de pui, vită sau porc”, a adăugat Mihaela Bilic.

Cât poți mânca

În ceea ce privește cantitatea pe care o poți mânca fără să ai probleme, este vorba despre una sau două felii. Este bine să adaugi și puțină salată verde alte legume.

„1-2 felii de drob alături de o porție generoasă de salată verde/legume este o masă delicioasă în orice cură de slăbire. Nu degeaba se spune că Paștele este fudul, chiar putem scăpa fără kilograme în plus după această sărbătoare. Singurul regret este că nu putem avea drob tot timpul anului”, a adăugat medicul nutriționist Mihaela Bilic.