Marţi, 21 iulie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a mers în faţa senatorilor din Comisia de Apărare, alături de secretarii de stat Raed Arafat şi Bogdan Despescu.

Şeful MAI a fost chestionat şi despre revenirea la starea de urgenţă, o posibilitate care revine tot mai des în discuţie având în vedere explozia de cazuri de COVID-19 din ultimele zile. Marcel Vela a declarat că, din punctul său de vedere, nu crede că se va ajunge din nou la starea de urgenţă în România.

“Eu sper că nu și o să vedeți că românii sunt responsabili și nu vom ajunge în asemenea situație neplăcută”, a declarat ministrul Afacerilor Interne în faţa senatorilor.

Parlamentarii din Comisia de Apărare au dorit să mai ştie şi ce măsuri se iau în zonele intens frecventate de turişti. Senatorul Nicolae Moga i-a întrebat pe reprezentanţii MAI dacă sunt pregătite măsuri speciale pentru zona litoralului și pentru Valea Prahovei. Mai exact, Moga i-a întrebat pe Marcel Vela şi pe Raed Arafat dacă se va impune o stare de urgență sau de alertă specială în aceste zone, însă cei doi nu au dat un răspuns concret la această întrebare, relatează Antena 3.

Vela: Coronavirusul nu distinge între suporteri liberali sau suporteri social-democrați

Într-o conferinţă de presă organizată luni, Marcel Vela a vorbit despre numărul de cazuri de la Terapie Intensivă, cât și despre studiile alarmiste care au apărut în spațiul public. Acesta îndeamnă populația să nu ia aceste studii în calcul, având în vedere că niciun studiu nu este oficial. Cât despre locurile de la Terapie intensivă, ministrul de Interne a declarat că numărul mare de pacienți este real. În plus, acesta a declarat că a vorbit cu doctorul Virgil Musta care i-a spus că nu mai sunt locuri la ATI, dar a adus o unitate mobilă.

În legătură cu autenticitatea virusului, Vela a declarat că COVID-19 este real și că există pacienți infectați cu acest virus. Mai mult decât atât, cei care nu cred în existența acestuia ar trebui să vorbească cu familiile celor care au avut cazuri de coronavirus. Ministrul de Interne a mai adăugat că, indiferent de ce teorii ale conspirației există, coronavirusul este real și nu distinge nici între femei, bărbați, suporteri liberali sau suporteri social-democrați.