Ministrul de Interne, Marcel Vela, s-a pierdut luni cu firea și a răspuns pe un ton iritat unui jurnalist care îl chestiona cu privire la situația paturilor libere la ATI.

”Cine-a zis că nu sunt locuri la ATI?!”, l-a repezit Vela pe jurnalist, în contextul discuțiilor despre capacitatea spitalelor dedicate primirii bolnavilor de COVID-19 de a face față situației actuale.

Ce spune Raed Arafat

”Nu știu cine v-a spus, sunt locuri la ATI”, a răspuns Marcel Vela unei întrebări din partea presei. ”Sunt locuri la ATI! Cine-a zis că nu sunt locuri la ATI?!”, a adăugat ministrul de Interne, vizibil deranjat de întrebare.

”Nu sunt locuri la ATI?!”, l-a întrebat apoi ministrul pe secretarul de stat Raed Arafat. ”Sunt locuri la ATI…”, a completat Vela, conform digi24.ro.

Raed Arafat a intervenit și a declarat: ”Deci, când spunem că nu sunt locuri la ATI în București înseamnă că în spitalele COVID din București nu mai sunt locuri de ATI. Când Timișoara spune că n-are locuri la ATI, înseamnă că n-are locuri la ATI”.

”Plus, una e situația care a fost în starea de urgență, una e situația care este acum. În starea de urgență am avut medici detașați, medici care au lucrat în alte spitale ca să sprijine structura pentru COVID, o parte din ei s-au întors la locul lor de muncă.

Ministrul a schimbat vorba

Deci există locuri dacă începem să ducem fiecare bolnav și să-l trimitem în celălalt capăt al țării…”

În acel moment, jurnalistul a ținut să facă precizarea că se referea la spitalele COVID. ”Așa vreau, să fiți foarte clar. Dumneavoastră vă referiți strict la (spitalele, n.red.) COVID”, i-a răspuns Marcel Vela.

Ministrul de Interne a refuzat apoi altă întrebare, precizând că se află la Ziua Aviației: ”Dacă vreți să facem o declarație de presă pe tema COVID o organizăm la Ministerul Sănătății, bine?”, s-a eschivat Marcel Vela.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea