Mai precis, medicul care a vindecat cei mai mulți români identificați cu coronavirus, a atenționat, la B1 TV, că țările cele mai bogate vor fi primele care vor pune mâna pe un vaccin anti-COVID-19.

„Este complicată, pentru că sigur, primii care îl vor obține vor fi bogații, adică țările care își pot permite să-l cumpere, cei care au influență mai mare în lume și abia apoi ceilalți.

De aceea, cred că cel mai important e să prevenim boala cu mijloace nespecifice, mijloace care ne sunt acum la dispoziție”, a declarat Virgil Musta, în direct la B1 TV.

Cum putem trece peste pandemie cu bine

Virgil Musta a mai declarat că, pentru a trece cu bine de pandemie, trebuie să respectăm trei reguli simple. În plus, este foarte important să ne informăm din surse sigure.

„Eu cred că ține de educație. Un popor educat este un popor care se informează din surse sigure, din surse profesioniste, nu din fake-news-uri, din alte trenduri care apar la nivelul mediei sociale, Facebook-ului”, a completat medicul.

Coronavirus 17 iulie

După ce joi, 16 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat o cifră record a noilor cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, respectiv 777, noua informare de vineri aduce, din păcate, o uşoară creştere a bilanţului pentru ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 823 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.988 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 16.07.2020 (10:00) – 17.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese ( 11 bărbați și 6 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Botoșani, Buzău, Galați, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.