Marcel Ciolacu a fost întrebat miercuri, 24 aprilie, cum formațiunea pe care o conduce a propus atât de târziu un candidat pentru Primăria Capitalei. Astfel, șeful PSD a amintit de momentul în care Traian Băsescu a câştigat după ce s-a înscris în ultima zi de depunere a candidaturilor.

Marcel Ciolacu spune că fiecare are strategiile proprii

De asemenea, șeful PSD a subliniat că fiecare formațiune are strategiile proprii. Anterior, cifrele arătau că trebuie găsită o persoană, în principiu independentă, pentru o abordare comună împreună cu PNL, potrivit explicațiilor oferite de Ciolacu. Totuși, realitatea a fost „cu totul altceva” față de cifre.

„Vă aduc aminte de un candidat care s-a înscris în ultima zi şi a câştigat alegerile. Acum, fiecare dintre noi avem strategiile proprii. Cifrele ne arătau foarte clar că trebuie să găsim o persoană, în principiu independentă, pentru o abordare comună împreună cu PNL: cifrele-s una, realităţile sunt cu totul altceva”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Gabriela Firea, PSD, Bucuresti, alegeri
SURSA FOTO: Facebook/Gabriela Firea

Șeful PSD susține soluția de a avea candidaţi separaţi

El a spus apoi că soluția de a avea candidaţi separaţi, politicieni, este una „mai clară şi mai normală” după cele două tentative de a promova independenţi. Șeful PSD s-a referit la primul loc pe lista pentru alegerile europarlamentare şi candidatul independent la Primăria Bucureşti.

Ciolacu a fost întrebat apoi dacă cele două mari partide renunţă la ideea independenţilor. Astfel, el a susținut că românii doresc „asumări politice clare şi proiecte clare”,

„Din punctul meu de vedere este evident că românii doresc asumări politice clare şi proiecte clare”, a susţinut Ciolacu.

Ciolacu este încrezător în șansele Gabrielei Firea

Șeful PSD s-a arătat încrezător în șansele Gabrielei Firea. Ciolacu spune că ea „va câştiga alegerile” cu sau fără candidatura lui Cristian Popescu Piedone.

„Gabriela Firea va câştiga alegerile, cu candidatura domnului Piedone, fără candidatura domnului, Gabriela Firea va câştiga alegerile”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a încheiat prin a spune că doreşte o discuţie cu Cristian Popescu Piedone. În opinia lui, Piedone ar trebui să rămână în competiția electorală doar pentru funcția de primar la Sectorul 5.

Social-democratul subliniază că nu vrea să-i ceară retragerea, deoarece nu are acest drept.

„Eu nu cer retragerea domnului Piedone, eu nu am acest drept, să cer retragerea cuiva”, a conchis Marcel Ciolacu.

Anterior, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a exprimat că decizia PSD de a susține candidatura Gabrielei Firea oferă un sentiment de siguranță, deoarece îi asigură că majoritatea votanților de stânga își îndreaptă preferințele către candidatul lor.