Gabriela Firea, nou atac la adresa lui Nicușor Dan

Gabriela Firea a lansat un nou atac la adresa lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, în contextul alegerilor locale. Le-a reamintit tuturor că, sub conducerea sa, jumătate dintre locuitorii Capitalei „se spală cu apă încălzită la ibric”.

3.700 de blocuri nu au acum apă caldă. A avut loc una dintre cele mai mari avarii din ultimii ani. Două dintre cele patru CET-uri s-au oprit, iar în tot acest timp, Nicușor Dan n-a făcut ceva concret.

Nicușor Dan
Nicușor Dan (SURSA FOTO: Facebook, Nicușor Dan)

Potrivit spuselor sale, între anii 2016 și 2020, s-au modernizat 304 km de rețea, dintre care 67 km din rețeaua primară și 237 km din rețeaua secundară. Totuși, compania a fost în insolvență timp de doi ani, iar bugetul Primăriei Municipiului București (PMB) a fost tăiat la jumătate alți doi ani.

„E bine, totuși, că se laudă cu kilometri peste kilometri de țevi vechi înlocuite, cu șantiere deschise din banii europeni munciți de noi. Ca să nu mai mintă peste tot că nu am făcut nimic, las aici cifrele reale, verificabile de oricine interesat:

Din 2016 până în 2020 s-au modernizat cu bani de la bugetul local 304 km de rețea, dintre care 67 km din rețeaua primară, 237 km din rețeaua secundară. Cu doi ani compania în insolvență și alți doi ani cu bugetul primăriei tăiat la jumătate!

Nicușor Dan mai bine le-ar reaminti bucureștenilor care nu au apă caldă cine a muncit pentru cele 300 milioane de euro fonduri europene, când a fost semnat contractul și de ce a început el lucrările abia după trei ani!”, a scris Firea, miercuri, pe Facebook.

A avut loc o avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica

O avarie majoră a afectat rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica. CET București Vest a fost oprită. CET Grozăvești nu mai livrează apă de adaos și nu poate fi repornită.

Marți, 23 aprilie 2024, în jurul orei 18:00, a avut loc o avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în zona deservită de CET București Vest. A dus la întreruperea activității termocentralei și la oprirea echipamentelor din CET București Vest din cauza pierderilor semnificative de apă din rețeaua de termoficare.

În aceeași seară, a avut loc o a doua avarie în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în zona deservită de CET Grozăvești. A cauzat întreruperea livrării apei de adaos din CET Grozăvești și a împiedicat repornirea echipamentelor din centrală.

În prezent, sala turbine din CET Grozăvești este inundată din cauza avariei, ceea ce pune în pericol motoarele și echipamentele electrice. Se așteaptă ca echipele Termoenergetica să remedieze avariile, pentru ca ELCEN să poată repune în funcțiune echipamentele necesare.