Așadar, Marcel Ciolacu susține că România crește din punct de vedere economic. Potrivit informațiilor publicate de șeful PSD, există trei dovezi confirmate de INS care arată acest lucru.

Marcel Ciolacu spune că salariul mediu a depășit o mie de euro

Cele trei argumente menționate de premier sunt următoarele:

  • creștere economică de 1,8%;
  • salariul mediu a depășit o mie de euro;
  • inflația a coborât la 5,9%.

Potrivit premierului, viziunea pentru România constă în modelul economic bazat pe investiții. El scrie că România înregistrează „investiții record”, de peste 40 de miliarde de lei doar în primele patru luni.

Acestea, spune el, au efecte de multiplicare în economia reală. Mai exact, investițiile „permit creșterea producției în România și conduc la creștere economică”.

Totodată, ele rezultă în „locuri de muncă stabile și la creșterea veniturilor românilor și a puterii de cumpărare”, potrivit premierului.

„Avem investiții record de peste 40 de miliarde de lei doar în primele patru luni, care au efecte de multiplicare în economia reală, permit creșterea producției aici, în România și conduc la creștere economică, la locuri de muncă stabile și la creșterea veniturilor românilor și a puterii de cumpărare”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu/SURSA FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Guvernul va continua să stimuleze investițiile

Premierul numește acest mecanism „patriotism economic” și spune că este foarte important pentru dezvoltarea României.

Totodată, el a scris că „este în principal meritul românilor și al companiilor care produc în România pentru performanța economică”.

„Doar prin această viziune de patriotism economic am reușit să dezvoltăm România. Este în principal meritul românilor și al companiilor care produc în România pentru performanța economică.

Doar prin mărirea productivității muncii, câștigul salarial mediu net a ajuns la 5.185 lei adică 1042 euro. Doar astfel s-a ajuns ca în anul 2023 să avem un plus de 347.348 noi contracte de muncă cu normă întreagă cu peste 1000 euro net, față de anul 2022.

Doar astfel au existat bani pentru creșterea puterii de cumpărare a românilor de plus 7-10% la câștigul salarial mediu și pensia medie și plus 15-20% la salariații cu venituri mici și cei cu pensii mici”, a conchis Ciolacu.

Șeful PSD a promis și că Guvernul va continua să stimuleze motorul investiții.