Marcel Ciolacu, anunț despre bugetul SUA

În cadrul vizitei sale în Statele Unite ale Americii (SUA), premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut o declarație istorică referitoare la bugetul Apărării Statelor Unite. Premierul a anunțat că, pentru prima dată, securitatea la Marea Neagră este inclusă în acest buget, marcând un pas semnificativ pentru regiunea în cauză.

„În acest moment se votează bugetul Apărării Statelor Unite, unde pentru prima dată este prinsă securitatea la Marea Neagră. Normal că ne dorim să fie prins și acest proiect, deja convenit de Congresul SUA și invocat și în cadrul Summitului de la Vilnius de către președintele Biden”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a subliniat importanța acestui moment și a menționat că această decizie este în concordanță cu sprijinul pe care România îl acordă în contextul situației dificile din regiune.

„Aceasta este o realizare semnificativă pentru noi și pentru securitatea regională. Sunt bucuros că toți congresmanii cu care m-am întâlnit au înțeles situația dificilă prin care trece România, având graniță cu războiul”, a adăugat Ciolacu.

Delegația română continuă întâlnirile în cadrul Senatului SUA, urmând să aibă și o întâlnire cu reprezentanții companiei Google. Premierul a subliniat, de asemenea, recunoașterea și mulțumirea pe care România le primește pentru sprijinul acordat Ucrainei și Republicii Moldova în această perioadă sensibilă.

Marcel Ciolacu
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

România, un centru cheie pentru investițiile SUA

Marcel Ciolacu a pus accentul pe potențialul țării noastre de a deveni un centru vital pentru investiții americane.

Într-un mesaj postat pe platforma X, șeful Executivului:

  • a subliniat perspectivele economice pozitive ale României
  • a încurajat companiile americane să exploreze oportunitățile de investiții în țara noastră

„România are potențialul de a fi un centru cheie pentru investițiile SUA și un pivot pentru securitatea flancului estic al NATO, Marea Neagră, Balcanii de Vest, Ucraina și dincolo de aceasta”, a transmis premierul Ciolacu.

Una dintre companiile cu care premierul s-a întâlnit în timpul vizitei sale este Lockheed Martin. În discuțiile cu reprezentanții acesteia, Ciolacu a încurajat extinderea operațiunilor companiei în România. Această inițiativă face parte din eforturile Guvernului de:

  • a atrage investiții
  • a consolida parteneriatele economice cu companii de prestigiu din SUA

Vizita în SUA a avut și un caracter strategic. Premierul Ciolacu a evidențiat importanța României în asigurarea securității flancului estic al NATO.

În contextul actual al evoluțiilor geopolitice, România se profilează ca un jucător cheie în regiune. Marcel Ciolacu a subliniat dorința țării noastre de a sprijini stabilitatea și securitatea în colaborare cu partenerii săi internaționali.