”Cred că este o decizie corectă, am văzut şi ministrul Justiţiei că a ieşit şi a făcut lămuririle în ceea ce priveşte anexele . Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare. În următoarea grilă, salariul debutantului va pleca de la salariul mediu brut pe economie. (..) Eu cred că e un moment în care s-au îndeplinit toate cerinţele iniţiale ale liderilor de sindicat. În acest moment, când avem un memorandum, avem şi o ordonanţă (..) cred că din acest moment trebuie să ne gândim la copii şi să închidem anul şcolar ca, pe urmă, împreună cu ministrul Muncii să terminăm grila, aşa cum ne-am asumat, pe 15”, a declarat Marcel Ciolacu miercuri, 7 iunie.

Rotativa guvernamentală va avea loc după ce se va încheia greva din educație

Întrebat dacă rotativa guvernamentală va avea loc săptămâna aceasta, liderul PSD a răspuns că în primul rând, trebuie încheiată greva din educație.

”În primul rând trebuie să închidem greva din educaţie. Pe urmă sunt ferm convins că o să venim în faţa dvs şi o să prezentăm noul calendar”, a subliniat acesta.

Marcel Ciolacu a vorbit, totodată, despre rămânerea UDMR la guvernare, în condițiile în care Kelemen Hunor nu e semnatar al angajamentului politic.

”Nu este un acord politic, este un angajament al meu şi al domnului premier Nicolae Ciucă, al celor oduă mari parttide, care ne-am asumat în acest moment această discuţie şi până la urmă această grevă”, a explicat liderul PSD.

Cât despre situația din sănătate, Marcel Ciolacu a spus:

”Am avut deja vreo două, trei discuţii. Acolo sunt nişte restanţe la Legea 153, la fel cum sunt restanţe şi în domeniul de Apărare şi ordine publică. Din ce ştiu eu şi din ce am discutat cu domnul prim-ministru, mâine, în şedinţa de Guvern, aceste anexe vor intra în şedinţa de Guvern şi se vor suplimenta aceşti bani, nişte diferenţe la legea 153, este cu totul o altă abordare decât în educaţie”.

Marcel Ciolacu cere profesorilor să încheie greva din educație

Tot astăzi, Marcel Ciolacu le-a cerut profesorilor să încheie greva din educație, subliniind faptul că aceste zile pot afecta viitorul unei generaţii întregi de copii.

„Ne aflăm într-un moment în care fiecare zi de întârziere poate afecta viitorul unei generații întregi de copii. Sute de mii de elevi și părinții lor trăiesc în continuare cu teama că nu își vor putea da examenele. Acest lucru trebuie să înceteze.

Mi-am luat astăzi angajamentul alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, că viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor din Educație având ca bază creșterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie.

În ședința de Guvern de mâine, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care consfințește decizia acestei guvernări de a pune Educația în centrul politicilor sale publice”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.