Marcel Ciolacu a vizitat şantierul naval din Brăila şi o fabrică cu 700 de angajaţi. Cu această ocazie, premierul a scris pe pagina sa de socializare că România produce „din ce în ce mai mult și mai bine”.

Marcel Ciolacu spune că România produce mai mult

Premierul a amintit de faptul că la șantierul naval din Brăila lucrează 1350 de salariați. Totodată, producția este „aproape integral pentru export” la fabrica unde lucrează 700 de angajați, spun el.

În urma vizitei, șeful PSD a spus că este impresionat de munca observată și de pasiunea angajaților.

„România produce! Din ce în ce mai mult și mai bine. Închideți televizoarele când mai vedeți tot felul de persoane care vă mint cu nerușinare că nu se mai produce nimic în țară.

Doar astăzi am fost la șantierul naval din Brăila, unde lucrează 1350 de salariați, și într-o fabrică cu 700 de angajați, a cărei producție este aproape integral pentru export. Și vă spun sincer că am fost impresionat de munca oamenilor de aici, de cât de pregătiți sunt și cu câtă pasiune își fac meseria”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu
SURSĂ FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Premierul este de părere că s-au sărit etape importante de dezvoltare în ultimii 20 de ani

Șeful PSD a argumentat și că s-au sărit etape importante de dezvoltare în ultimii 20 de ani. În opinia lui, avem nevoie de două lucruri ca să continuam să ne dezvoltăm și să producem mai mult. Este vorba despre:

  • infrastructură;
  • învățământ dual.

Potrivit premierului, învățământul dual este necesar pentru a pregăti personal calificat. Ciolacu spune că Guvernul investește miliarde de euro din bani europeni și guvernamentali în ambele.

„Am sărit etape importante de dezvoltare în ultimii 20 de ani. Dar, ca să continuam să ne dezvoltăm și să producem mai mult, avem nevoie de două lucruri: infrastructură și învățământ dual pentru a pregăti personal calificat. În ambele investim miliarde de euro din bani europeni și guvernamentali. Suntem pe drumul cel bun!”, a conchis premierul.

Postarea premierului a strâns sute de reacții și comentarii. Amintim că șeful PSD a vizitat vineri, 10 mai, Brăila. Cu această ocazie, el a mers la fabrica Glorious Lighting şi şantierul naval Vard.

Cu altă ocazie, Ciolacu a susținut că principala componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt reformele, care sunt esențiale pentru sustenabilitatea economică a României.

Astfel, accesul la fondurile europene și implementarea reformelor sunt cruciale pentru evitarea unei prăbușiri economice, a mai spus el.